1 Läs mer >>
Hemkommen efter härlig vecka hos släkten i norra Småland och gränstrakterna kring Östergötland. Det är verkligen en idyll och jag har passat på att ladda batterierna inför höstens bravader. En av höjdpunkterna var ett besök på The Titanic Exhibition i Norrköping. Det är en resande, internationell utställning som visar flera originalföremål och tar upp levnadsöden från det "osänkbara" fartyget. Ett besök på favoritkaféet Tofvehult hanns också med. Självklart har även en del loppisar och antikvitetsbutiker besökts i jakt på nya fynd, och visst har en del riktiga pärlor erövrats!
 
 
 
 
 
Ett palettbord ropades in på auktion. Söker fabrikatet och önskar få hjälp med det. Benställningen på bordet ser ut som det på bordet Lövet (IKEA) av Gillis Lundgren. Hur som helst är bordet underbart!
 
 
 
Ett vackert krus av Mari Simmulson!
 
 
 
En rundvas gjord av SYCO keramik. Kommer passa bra till min SYCO keramikvas som är formad som en Kalebass.
 
 
 
När man får en skål från Arabia för 5 SEK slår man till dirr!
 
 
 
Fick en läcker ställbar, röd läslampa som ska väggmonteras av min faster. Schysst!
 
 
 
 
Ett av de största fynden. Auktionsutroparen säger att det är en Ekeby och den ropas in för en billig penning. Under står det sedan A. L. T. En Anna-Lisa Thomson alltså, katching!
 
 
 
Interiör från Tofvehults Kafé
 
 
 
Uddakoppar, en fröjd för ögat och själen.
 
 
 
Lägg till en liten bit av den mäktiga plåtburkssamlingen så uppnås Nirvana!
 
 
 
Ha en fortsatt skön sommar!
 
//Retro Christian IV
 
 
 
 
Foto: Ulf Morgan Lindén©
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommarpärlor

0 Läs mer >>
Idag blev ett besök hos Loppisskolan i Påboda, den inryms i Påboda gamla skola därav namnet. Rekommenderar varmt att göra ett besök där. Adressen är Påboda 122, 38590 Söderåkra och de är även aktiva på Facebook. Sök på Loppisskolan! Fick den här broschyren om loppisföretag i Sydost-regionen av innehavaren. Behöver inte oroa mig om att inte ha något att göra i sommar.
 
 
 
 
Vas ur serien Kalebass av Mari Simmulson. Uppsala Ekeby 1967.
 
 
 
Klisterlappen satt kvar! Härligt.
 
 
 
 
UE Sweden, modell 6019 och nederst Simmulsons liggande droppe.
 
 
 
 
Fat ur uppsättningen Arno av Wilhelm Kåge. Gustavsberg 1937.
 
 
 
Gustavsbergsstämpel
 
 
 
 
Igår besöktes som sagt Undantaget i Hulebäck. Man bara måste göra ett besök där!
 
 
 
 
 
I Hulebäck passade jag på att köpa lite bestick. Blev 6 av varje och de är i rostfritt stål med svarta bakelithandttag.
 
 
 
 
Ett uppläggningsfat av favoriten Helmer Ringström. Spinett med fabrikat Uppsala Ekeby fyndades i en liten loppis på Råslätt i Jönköping.
 
 
 
 
Uppsala Ekeby, Gefle. Modell 8636.
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Ulf Morgan Lindén©
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommarfynd

1 Läs mer >>
Den sommarhärliga lördagen spenderades med en loppisrunda i hemkommunen Torsås, fyra mil söder om Kalmar. Först blev det ett stopp vid Undantaget i Hulebäck som jag varit mycket pepp på. Det visade sig vara en mycket fin, välsorterad retrobutik/loppis med extremt kunnig och serviceminded ägare.Vid besöket införskaffades ett halvt dussin vardera av kniv, gaffel och sked med svarta bakelithandtag. Var urnöjd efter besöket och rekommenderar starkt ett besök i Hulebäck.
 
Sedan bar det av mot Norra Tångvägen där Lettlands Vänner har tagit över ett gammalt förråd från Försvarsmakten och flyttat sin loppis dit. Där gjorde jag dagens fynd i form av en vas ur serien Kalebass från Uppsala Ekeby med design Mari Simmulson i perfekt kondition, så glad över den! Köpte även ett litet fat (Arno) med design Wilhelm Kåge. Arno-serien tillverkades mellan 1935-40 vid Gustavsberg och mitt lilla fat är tillverkat 1937.
 
Sista anhalten blev Litauenhjälpen i samhället Brömsebro, precis i gränstrakterna mellan Småland och Blekinge. Var ganska urplockat vilket personalen själva påpekade. Nästa lördag stundar det sommarfest och då lovar man att det ska vara fullt av nya prylar i hyllor och på bänkar. Åk dit, kan tyvärr inte själv!
 
Bilder på sommarens första fynd kommer senare, nu ska jag sova. Godnatt!
 
 
 

Loppisrunda

0 Läs mer >>
File:Malmsten Stuhl 1915.jpg
1. "Stadshusstolen", 1916
 
 
 
Klicka för att förstora bilden
2. "Advokaten", Stol
 
 
 
3. "Herrgården", Matgrupp
 
 
 
 
 
 
 
 
Bildkällor:
1.http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/ab/Malmsten_Stuhl_1915.jpg/170px-Malmsten_Stuhl_1915.jpg
2.http://www.stadsauktion.se/1210/152444-fatolj/380152444.jpg
3.www.bukowskismarket.com
 
 
 
 

Carl Malmsten

0 Läs mer >>
Vem? Carl Malmsten
Född:1888-12-07, Stockholm Sverige.
Död: 1972-08-13, Öland Sverige.
Yrke: Möbel- och inredningsarkitekt.
Utbildning: Självstudier, snickarlärling samt praktik vid arkitektkontor.
Verksam vid: Nordiska Kompaniet, Stockholm Sverige. Bodafors, Nässjö Sverige och Åtvidaberg, Åtvidaberg Sverige, Samt vid sin egen verkstad.
Signum: Alla tänkbara möbler, "Swedish Grace" .
Signaturer: Carl Malmsten, CM.
http://citymobler.se/wp-content/uploads/2012/11/carl.png.jpeg
Bildkälla: http://citymobler.se/wp-content/uploads/2012/11/carl.png.jpeg

Retroprofil V.27: Car...

0 Läs mer >>
Tiden bara flyger iväg och nu stundar den som alltid efterlängtade sommaren. På en liten men välsorterad loppis i Jönköping gjordes sommarens första fynd, ett uppläggningsfat ur serien Spinett med design Helmer Ringström. Jättesnyggt!

Till helgen blir till att besöka "undantaget i Hulebäck" hemma i hemkommunen. Ett sommarprojekt där ett medelålderspar gör om undantagsstugan vid sitt sommarhus till en butik med retroprylar. Öppet fredag, lördag och söndag hela juni, juli och augusti.

Såg en kul dokumentär på SVT 1 ikväll, "Livet är loppis". Handlade om loppiskulturen i allmänhet hur den sprider sig. Rekommenderas varmt att synas!

Nu var det sommar!