Loppisrunda

Den sommarhärliga lördagen spenderades med en loppisrunda i hemkommunen Torsås, fyra mil söder om Kalmar. Först blev det ett stopp vid Undantaget i Hulebäck som jag varit mycket pepp på. Det visade sig vara en mycket fin, välsorterad retrobutik/loppis med extremt kunnig och serviceminded ägare.Vid besöket införskaffades ett halvt dussin vardera av kniv, gaffel och sked med svarta bakelithandtag. Var urnöjd efter besöket och rekommenderar starkt ett besök i Hulebäck.
 
Sedan bar det av mot Norra Tångvägen där Lettlands Vänner har tagit över ett gammalt förråd från Försvarsmakten och flyttat sin loppis dit. Där gjorde jag dagens fynd i form av en vas ur serien Kalebass från Uppsala Ekeby med design Mari Simmulson i perfekt kondition, så glad över den! Köpte även ett litet fat (Arno) med design Wilhelm Kåge. Arno-serien tillverkades mellan 1935-40 vid Gustavsberg och mitt lilla fat är tillverkat 1937.
 
Sista anhalten blev Litauenhjälpen i samhället Brömsebro, precis i gränstrakterna mellan Småland och Blekinge. Var ganska urplockat vilket personalen själva påpekade. Nästa lördag stundar det sommarfest och då lovar man att det ska vara fullt av nya prylar i hyllor och på bänkar. Åk dit, kan tyvärr inte själv!
 
Bilder på sommarens första fynd kommer senare, nu ska jag sova. Godnatt!
 
 
 

Kommentarer:

1 undantaget Hulebäck:

skriven

Tack själv för ett trevlig besök. Välkommen åter. Grattis till de andra fina fynden

Svar: Tackar för det, vi ses och hörs! :)
Morgan Lindén

Kommentera här: